Ensiklopedia Doktor Chenta

Monday, 2 January 2012

amik lesen hahaha!!!!


yes!!! akhirnya aq da boleh amik lesen hehehe......amik kat mane..? saya amik kat kemaman la u all hehehe...
amik lesen kreta dgn motor sekaligus kan senang tuh.. xlame lg bebas la aq na drive ke mane2 hehehe.... herm...first step sampai2 tuh kena daftar dulu,amik cop jari lue..ok kelas bermula agak lewat sikit..pukul 9.30 pagi..kalau nak ikotkan sebenarnya kol 9.00 pg tu da kna start tp disebabkan ada masalah sikit so start lewat...ceramah tu korg kena kena cairkan taik telinga korg selama 5 jam..! hish!! lenguh pinggang aq tergedik2 atas kerusi tu huhhu...da lepas dgr ceramah tuh baru amik test kat komputer...ha sebut test komputer...aq kena hari sabtu (14/1/2012) hehehe.. law aq lulus,baru boleh terus ke peringkat seterusnya iaitu teori dan amali..then baru dpt lesen L... xhabis lg tuh...ade lg step utk dpt lesen P lak isk3!! penim2..mase ceramah ue sesi pagi boleh tahan lagi penceramahnya..funny doe hahah!!! mari penceramah sesi petang,pergh!! garang gilew!! mmg hilang ngantok aq huhu..demi lesen ku tahan segalanya haha...

hurm...sekarang ni skolah da nak start..esok sesi persekolahan akan berjalan seperti biase...kebetulan tahun ini adik nombor dua aq akan menduduki exam pmr...so ayah aq da ckp awal2,no internet!!!. sadis gilew!! so maybe agak susah gak aq nak update blog n layan fb lagi hehehe...kdg2 sajaaa~~~ .....
yela..mmg tindakan ni merupakan tragis bg aq SI GILA INTERNET hahaha :p .....
owg len duk sibuk study buku sekolah,yg mahasiswa adelah buku dieorg ue then aq..??? menghafal dan menghadap buku nk amik lesen..!! chantek hahaha!!! xsukar..xsusah.. hehehehe ^^ peace.....

target aq nk habiskan lesen secepat yg mungkin dan kerja hahaha!!!!! gatal eh tangan.....sedap dah boleh rasa duit sendiri walaupun juz kerja sementara hahaha...kerja pew..?? law ikot an rancangan , jadi cikgu taska je kat kawasan rumah aq nieyh hahaha!! tp x kompem lg...tgok la dulu..khatamkan lesen dulu hehehe :)

hurm....sepanjang aq amik lesen nieyh agak busy sikit ah...ade sikit2 jewp mase....yela,pe la sengal aq nieyh an gi study buku nak amik lesen ue cam duk study buku spm..struggle plek je hahaha...ye la ukan pew.. xnk r xlulus mase test nty..wt habis duit aq jerk...duit aq..?? hahaha perasan...parent sponser yela,cian dieorg nak tanggung byk2 hehehe... ~ anak prihatin....hurm,xbyk mase..?? aisey...rindu larh my wink2 hehehe.... contact tetap contact der..mane boley x contact my wink2 ue...rindu bergetar la aq jawabnye hahaha... :P

actually law nak tawu aq ni boley gk r dikenali sebagai awek gile jiwang hahaha!!!
so aq na share an ayat jiwang cintan cintun nih hehehe.. smile my wink2 ;)


  • Tuhan memberi kita dua kaki untuk berjalan, dua tangan untuk memegang, dua telinga untuk mendengar dan dua mata untuk melihat. Tetapi mengapa Tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati pada kita? Kerana Tuhan telah memberikan sekeping lagi hati pada seseorang untuk kita mencarinya. Itulah namanya Cinta...

  • Jangan sesekali mengucapkan selamat tinggal jika kamu masih mahu mencuba. Jangan sesekali menyerah jika kamu masih merasa sanggup. Jangan sesekali mengatakan kamu tidak mencintainya lagi jika kamu masih tidak dapat melupakannya.

  • Cinta datang kepada orang yang masih mempunyai harapan walaupun mereka telah dikecewakan. Kepada mereka yang masih percaya, walaupun mereka telah dikhianati. Kepada mereka yang masih ingin mencintai, walaupun mereka telah disakiti sebelumnya dan kepada mereka yang mempunyai keberanian dan keyakinan untuk membangunkan kembali kepercayaan.

  • Jangan simpan kata-kata cinta pada orang yang tersayang sehingga dia meninggal dunia , lantaran akhirnya kamu terpaksa catatkan kata-kata cinta itu pada pusaranya . Sebaliknya ucapkan kata-kata cinta yang tersimpan dibenakmu itu sekarang selagi ada hayatnya.

  • Mungkin Tuhan menginginkan kita bertemu dan bercinta dengan orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurniaan itu.

  • Cinta dapat mengubah pahit menjadi manis, debu beralih emas, keruh menjadi bening, sakit menjadi sembuh, penjara menjadi telaga, derita menjadi nikmat, dan kemarahan menjadi rahmat.

  • Sungguh menyakitkan mencintai seseorang yang tidak mencintaimu, tetapi lebih menyakitkan adalah mencintai seseorang dan kamu tidak pernah memiliki keberanian untuk menyatakan cintamu kepadanya.

  • Seandainya kamu ingin mencintai atau memiliki hati seorang gadis, ibaratkanlah seperti menyunting sekuntum mawar merah. Kadangkala kamu mencium harum mawar tersebut tetapi kadangkala kamu terasa bisa duri mawar itu menusuk jari.

  • Hal yang menyedihkan dalam hidup adalah ketika kamu bertemu seseorang yang sangat bererti bagimu. Hanya untuk menemukan bahawa pada akhirnya menjadi tidak bererti dan kamu harus membiarkannya pergi.

  • Kadangkala kamu tidak menghargai orang yang mencintai kamu sepenuh hati, sehinggalah kamu kehilangannya. Pada saat itu, tiada guna sesalan kerana perginya tanpa berpatah lagi.

  • #nak mengayat korg punye aweks pom boleh nieyh hahaha...TERBAIIIKKKK!!~

    No comments: