Ensiklopedia Doktor Chenta

Friday, 19 April 2013

My Dear Blogger, Please Dont Be A Liar !

Sekarang banyak segmen2 gempak yang telah dianjurkan oleh para2 artis blogger . hadiah pun semua kaw memang da boom ! seriously sikit pun korang tak kan menyesal kalau join segala segmen bagai yang dianjurkan .

kebiasaannya antara syarat yang wajib dilakukan ialah follow blog dan like page sponser . kalau giveaway dari blogger hot gerenti dapat sambutan hangat advance ramai yang nak sponser dan sudah semestinya ada segelintir peserta yang mula give up nak follow blog satu persatu dan like page para sponser yang bertimbun tu .

hello dear? tiada benda yang mudah dalam dunia ni even as a blogger pun please jadi lah blogger yang berprinsip ! nak berjaya , usaha mesti kuat , jiwa mesti kental choii ! tak perlu lah nak main tipu dalam dunia blog ni . just be honest ok my dear , itu lebih baik . kalau menang sekalipun tapi syarat yang ditetapkan korang tak ikut , memang rasa nak bagi makan tapak kaki je kan ? so tolong jangan bagi para sponser naik darah tinggi dek perangai lidah 3 bercabang tu ! oh its a really stinky atitude !  

tak perlu lah korang rajinkan kudrat 4 kerat korang untuk buat entry berkaitan dengan segmen atau giveaway berkenaan kalau syarat yang ditetapkan korang tak boleh nak ikut . sometimes memang para sponser dan penganjur segmen tak dapat hidu agenda busuk tu tapi ingat , Allah Maha Mengetahui ! menang dengan cara tipu , rezeki yang korang dapat then korang guna pula tu adalah rezeki yang tidak berkat ! rezeki tak berkat ni jangan dibuat main , boleh merana seumur hidup . setiap perbuatan pasti ada pembalasan even sebesar biji zarah pun yang korang buat tetap akan dibalas . 

im alwalys disappointed when a liars pants dont actually catch on fire , menyakitkan hati je tau . by the way , sekarang kesibukkan chenta dah berplus-plus chenta terpaksa pikul ! Alhamdulillah , chenta dilantik sebagai guru muda as known as guru sambilan lah disamping chenta masih lagi study . dapat lah chenta kumpul pengalaman sampai bergunung sebab dari pengalaman tu kita dapat pengajaran to become a perfect person ! guru muda? why ? memandangkan chenta still 19 tahun thats why chenta dapat gelaran as a "guru muda" , bukankah itu gorgeous ? bukan senang untuk dapat kepercayaan orang lain , chill lah beb!



sekarang ya , chenta is a teacher but 1 day i will be a lecturer as a "Dr.Chenta" ! umur masih muda , jadi teruskan berjihad dalam menuntut ilmu . InsyaAllah kalau ada rezeki chenta nak sangat2 jadi pensyarah dalam bahagian syariah islam but ada juga sesetengah kawan chenta yang cakap

" chenta , i think you should be a lawyer 1 day soon ! "

choii ! kalau masin mulut tu , duduk dalam court la chenta jawabnya haha ! rasanya tak salah untuk jadi peguam tapi bagi chenta tanggungjawab sebagai seorang peguam ni terlalu berat , am i right?

2 comments:

Wan_hazel said...

setuju setuju...wan ada gak wan kontes n ramai yg tak ekot syarat,, skang nie wan lak yg ada masalh dengan pihak bank geran tgh atas angin.. so hadiah masih tak dapat nak bagi.. semoga lepas nie ALLAH mudahkan ...

cik chenta said...

insyaAllah wan :D . thanks sudi singgah .. btw ade juga sponser yang main tipu .. offer hadiah best2 but bila pemenang dah diumumkan terus sponser tu senyap ... chenta dah terkena :'(