Ensiklopedia Doktor Chenta

Friday, 3 August 2012

rindunya zaman sekolah



checklist barang dalam loker , ops ! kertas nak buat assigment dah habislah . terus hang out kat town , kalau ikut hangin malas ni memang rasa nak pergi peluk je bantak busuk tu tapi nak tak nak terpaksa juga keluar beli barang . dah siap beli barang mestilah kena beratur kat kaunter ye dak ? penuh dengan kesabaran menanti , maklumlah customer ramai . tiba2 student yang beratur depan eiyqa tegur eiyqa . terkejut juga , ingat kan siapalah haa.. rupa2 nya anak buah eiyqa masa sekolah menengah dulu hehe .

"macam mana dah naik tingkatan 3? best sekolah?"
"erm.. best la juga kak .. tapi asrama tak best!"
"kenapa??"
"peraturan ketat sangat . dah berapa kali buat spotcheck . dah banyak phone kena rampas ! rindu pula kapten asrama tahun lepas."

peraturan ketat? bila dengar budak2 sekarang tertekan kerana peraturan rasa kelakar pula . teringat pula zaman eiyqa sekolah dulu . eiyqa pun menyampah juga gara2 disiplin walhal eiyqa jadi kapten asrama pun masih lagi tak terurus . memang tak boleh jadi contoh tauladan lah eiyqa ni hehe ! duduk kat asrama nak bawa phone tak boleh , ada jadual ,lambat kena denda ! fuh ~ memang anti betul eiyqa waktu tu . tapi bila dah tamat sekolah ni rasa rindu pula zaman sekolah . sekarang baru eiyqa sedar , kerana DISIPLIN KITA BOLEH BERJAYA ! jadi buat adik2 yang rasa tertekan denga peraturan diharap banyak2 lah bersabar , nanti bila dah keluar dari alam persekolahan baru korang tahu betapa best nya hidup di alam persekolahan !! ^^

No comments: