Ensiklopedia Doktor Chenta

Monday, 5 March 2012

tutorial gabungkan gambar kita dengan artis pujaan


wee!!~~ eiyqa and the smart boy ---> dongho u-kiss ^^
hape2 pun korang pedulikan muka eiyqa yang serabai dan berminyak tu ye
tu lah eiyqa kalau kena dah comot tuh,comot sangat hehehe....

sejak eiyqa edit gambar gossip ni ramai yang tertanya2 eiyqa buat macam mana...
ok jom eiyqa ajarkan step by step ya...
lepas ni boleh lah korang tunjuk kat orang lain yang korang bergambar bersama artis kesayangan korang tuh hehehe...!

 mula2 korang kena lah pergi ----->> SINI dulu....tak kisah lah korang nak upload gambar korang dulu ke atau gambar honey dew korang tuh hehe....


ok,korang jangan tenung gambar ni lama2 sebab tak melecun hahaha!! sekarang korang pilih geek kemudian smart scisors macam yang eiyqa tunjukkan dalam gambar tuh..


sambung titik tu mengikut badan korang tapi be carefull ya...salah sikit boleh cacat gambar korang tuh....macam gambar eiyqa ni haa...yela eiyqa tengah demam ni tak boleh nak fokus..kesian eiyqa huk3...
bila dah siap dengan serta merta background menjadi gelap (seperti dalam gambar) ... lepas tuh korang tekan create cutout ...

tadaa~ tinggal lah gambar yang korang crop tadi.. ok bawah tu korang pilih png ..dah pilih??
ok cepat2 klik pada save to my computer ! wee!

  dah siap gambar korang,korang kena lah buat lagi sekali menggunakan step yang sama untuk gambar artis korang tu pula ye hehe....! sekarang boleh lah korang edit dekat photoscape :') ...

* yang takde photoscape atau photoshop eiyqa tak tahulah macam mana tuh..terpaksalah korang download softwear tu dulu ya chill ^^

5 comments:

Aziri Pauzi said...

Giler ah.. Usaha keras (??) tu nak bergambo dengan balak Koria dia.. Gua pun nak wat gak la.. dengan gambar Lisa Surihani eh.. bini orang dah tu...

nak wat ngan gamba ek? hurm..

jgn lupa lawat blog gua. Budak baru blajar blogging. Waklu !

totallymejah.blogspot.com

(Follow jgn tak Follow)

cik eiyQa said...

hahaha... wah minat lisa tuh hehehe..owait eqa dah pun follow kamu..follower yg ke 10 aw hehehe... tq

Anonymous said...

can do for me?

Anonymous said...

can you do it for me?

Anonymous said...

can do for me?