Ensiklopedia Doktor Chenta

Tuesday, 7 February 2012

tutorial letak scroll box dalam entry



hellow si kachak and si chumill....!!! hehehe.....
tibe2 jewp eiyqa dapat satu request minta ajarkan buat scroll box dalam entry..macam eiyqa buat ni hehehehe...
sape2 yang berminat boleh try follow tuto eiyqa kali nih hehehe...
yang xnak tak pe..
boleh hanyunkan tangan laju2 and tekan pangkah..
tiada paksaan dalam menuntut ni...
siape nak just hambik suka hati jep..
ye dak..?? hahahaha ^^



1. Log in > Dashbord > New Post 

2. Copy kod ini :

<center><div style="background-image: url(&quot;http://dl.glitter-graphics.net/pub/303/303771ob8r4r0z04.png&quot;); border: 3px double #FF3399; height:150px; overflow: auto; width: 400px;">

Taip isi-isi dan ayat korang di sini ...

</div>
3. Paste di bahagian Edit Html dalam New Post tadi . Edit Html kat mana ? Tengok ni :
 


4. Ok . Bila dah paste , korang taip yang apa yang korang nak taip di "Taip isi dan ayat korang si sini"

5. Sekarang ni , korang tukar heidgt dan width mengikut citarasa korang . Yang eiyqa warnakan merah tu .. Tukar ikut size korang suka okehh ?


smile ^^

No comments: