Ensiklopedia Doktor Chenta

Sunday, 12 February 2012

tutorial body blog melengkung

fuh...13/2/2011 hari ni genap usia kawan eiyqa 18 tahun...hapy bufday wawa!! :))
hari ni eiyqa tinggal sorang2 dekat rumah...
parent eiyqa pergi jogging and adik2 eiyqa semua ke sekolah..
so tinggal eiyqa sorang2...
biasa eiyqa akan selalu follow parent eiyqa pergi jogging tapi hari ni
eiyqa demam sob2..so just duk kat rumah and kemas rumah..
sekurang2nya dapat juga keluarkan peluh kan..baru demam cepat baik hehehe....

yela kesian kat wink2 eiyqa tuh,risau sangat dia eiyqa demam..^^
sampaikan malam pun dia sanggup tidur lambat nak temankan eiyqa..
padhal esok tu die nak kerja..
biase la sementara nak tunggu dapat result spm ni memang kerja
tapi eiyqa tak kerja sebab nak tunggu dapat lesen dulu hehehe...
lagipun eiyqa lebih suka duk kat rumah and spent masa dalam dunia blogging ni...

ok enough! belebel panjang pulak..ok hari ni eiyqa nak ajar korang macam mana nak buat body blog melengkung..

jom ikut step dibawah ya! :))

 Dashboard --> Design --> Edit Html --> Tick Expand Widget

 Ctrl+F , then cari salah satu code nie ::

.main-outer {
 .content-inner {



 Copy paste pulak code nie bawah code yang dicari-II tadi 
-moz-border-radius: 35px;border-radius: 35px;
 Jangan save lagi ! Ada lagi yang korang kena buat nie .. Cari code nie pulak ~
.content-outer{
  Delete code BAWAH .content-outer{ tu ..
-moz-box-shadow: 0 0 $(content.shadow.spread) rgba(0, 0, 0, .15);  -webkit-box-shadow: 0 0 $(content.shadow.spread.webkit) rgba(0, 0, 0, .15);  -goog-ms-box-shadow: 0 0 $(content.shadow.spread.ie) #333333;  box-shadow: 0 0 $(content.shadow.spread) rgba(0, 0, 0, .15);  margin-bottom: 1px;}
 Ganti-kan dengan code nie 
-moz-box-shadow: none;-webkit-box-shadow: none;-goog-ms-box-shadow: none);box-shadow: none;margin-bottom: 1px;}
  Haa sekarang baru laa dengan lenggang kangkung korang SAVE ! Agak susah ke eh tutorial nie ? Takpe-II , eiyqa tau korang pandai :')

No comments: