Ensiklopedia Doktor Chenta

Friday, 3 February 2012

archive guna kalendar


Apa khabar semua orang kampung ? ehehe

Okey , korang ingat tak tarik hari ni ? ha tak ingt lee tuuu .. Tutorial yang eiyqa nak buat ni confirm buat korang ingat laa tarikh hari .. ( ape tah yang aq merapu nih )





Yang atas ni adalah contoh tutorial yang bakal eiyqa ajar .. Seterusnya marilah ke bilik belajar !


 Dashboard -> Design -> Add Gadget -> Html/JavaScript

 Copy paste code dekat bawah ni dalam ruangan Html/JavaScript tadi


<div id="blogCalendar"></div>
<script type="text/javascript" src="http://lvchen-recentcomments.googlecode.com/svn/trunk/Calendar/1.0/calendar_pack.js"></script>
<script type="text/javascript">
Calendar.base="eiyqa-contenganjalanan.blogspot.com";
Calendar.timeZone="+08:00";
Calendar.timeZoneCheck = true;
Calendar.drawTable();
</script>
<style>
</style>

 Yang MERAH tu korang gantikan dengan nama blog korang ..Tak perlu http tu okey ..

 Dah siap tukar nama blog tu , maka siaplah tutorial pasa kali ini ..ehehe ..Jumpa lagi !

No comments: