Ensiklopedia Doktor Chenta

Saturday, 28 January 2012

tutorial dafta churp-churp

jom buat duit menggunakan blog je! Ada yang berminat lagi nak daftar ? SILAKAN ikut step di bawah . Siapa - siapa pun boleh ? Adik - adik , kakak - kakak , abang - abang . Semua lahh . Okeyyy ~Jangan lupa , ikot satu persatu step ni tau . :)


1 . Pertama sekali , korang KLIK SINI untuk daftar tau ? 

2 . Sign in With Facebook > Log in > Allow

3. Authorize With Facebook > Authorize With Twitter (jika ada) Jika tiada > Skip

4. Setup Your Churp-Churp Account (Isi semuanya secara detail dan betul!)

5. Tekan UPDATE !

6. Lepas tekan Update , tekan pula bahagian SETTINGS

7. Isi profile dengan betul . (Nama penuh , Alamat , No Tel)* Penting untuk Hantar Cheque*

8. Then , SAVE ! Lepas tu pergi dekat SURVEY pulak . (Tick mana korang suka) . SAVE .

9. Pergi dekat Rewards . (Untuk copy kempen/iklan untuk masukkan ke dalam blog !)


Okey . Maknanya , korang dah complete untuk daftar . Sekarang , iklankan kempen anda di wall fb,dalam blog atau mane2 yang korg suka suki hihi .. 

1 comment:

a.d.n.i.n said...

eyqa! churp-churp nie utk ape sbnarnyer??..kalo da dftr. mcmna nk handle benda nie..saye tk paham..pelik jugak bila tgk kt stiap blog ade cup-cup niee..