Ensiklopedia Doktor Chenta

Tuesday, 31 January 2012

cara guna blogskin

Haa blogskin nie ape eh ? Memang ramai dah yang guna sekarang nih . Comel je . Geram aq tengok . aq tak reti guna and baru je belajar . Perghh berpusing kepala aq belajar tau#Okey saya tipu 

Nak tengok blogskin tu macam mana tak kawan-II comel ? Haa tekan laa --> SINI

Comey lotey kan kan kan ? Baek cakap ye kalau tak aq bom rumah korang . Haha seronok !

Mule-II jum aq ajar macam mana nak tukar dia okey .


 Dashboard -> Design -> Edit Html

Korang tekan Revert to Classic Template macam gambar dekat bawah nie .



Bila korang dah tekan nanti , dia pon akan cakap ' Setting Were Saved Successfully ' Wee dia boleh cakap woo . Haha



Lepas dia 'cakap' tu korang abaikan dulu . Tinggalkan blog korang jap . Jangan lupa bagi susu . Cakap MAMA NAK PEGI KEDAI ! Lepas tu korang pon pegi laa --> SINI

Pilih dulu skin mana yang korang suka . Lepas tu bukak kayy ? Korang scroll bawah sikit . Dekat belah kanan korang nampak macam dalam gambar nie




Korang boleh preview dulu . Tekan blogger main untuk download .

Bukak file yang korang dah download tu . Contoh ::




Copy code dalam tu lepas tu letak dekat blog yang korang tinggalkan dengan susu tadi tu . Cakap MAMA DAH BALIK !

Dah replace code dia korang save laa okey . Faham ye ? aq tak cakap macam alien kan ? Kawan-II semua cakap aq cakap macam alien . Yela friends , aq nak balik Marikh laa nie . 

No comments: