Ensiklopedia Doktor Chenta

Sunday, 6 November 2011

SIJIL PELAJARAN MALAYSIA 2011

feel cam  na nangis jewp...!! ye ue,spm round the corner guyz..! tlg ue doakan aq,gementar gilew boley ark..! aq ase buntu...cam mengom gituh..da x taw na refer ape..study ape...semua nye berpinar menjadi 0-0 ... spm ue adelah penentu segala2 nye... kepada yg masih still bersekolah tuh aq nasihatkan belajar la betul2... lebih2 lagi tingkatan 4,jgn la sibuk ke honey moon korg tuh...bilew na exam comfirm korg jadi mcm cacing kepanasan...pe kes..? coz xde persediaan dari awal... bagi aq alam sekolah menengah mmg serius kena amik perhatian..sumpah gua cakap sama lu,fakta drastik..! yang tingkatan 1,semestinye asyik sibuk na main jewp..almaklumlah x matang lagi.... sepatutnye bilew da naik sekolah menengah tuh,secara automatik nyew da start struggle...yg menengah rendah korg kena fokus utk pmr..sape kate pmr x penting huh..? dari pmr tu la akn menetukan dimana aliran korg bilew da naik form 4 nanti... idowp nieyh kena fikir jaoh ue... belaja x lame..sekejap jewp.... nanti da habis skolah,result tip top,bawu la senang idowp..boleh pergi mana2 jewp university yang korg nak..lepas graduate boleh capai cita2 korg..na jadi pew..? doktor.? peguam..? pendek kata petik jari sah2 boleh jadi..tapi kalau result x memberasangkan pew yg akan jadi nan korg.. org lain sibuk kat uiversity,korg duk menganggur..pew citer hah...putih mata jewp la masa tuh...hurm..pape un...aq akan cuba ue yang terbaik utk capai target aq lam spm nanty...insyaAllah boleh :)


* tengah tension :( ... tulis post ayat ntah pape ntah..maaf ye hehe..

No comments: